Šių metų balandžio 21d. mūsų gimnazijos 5-GI kl. mokiniai dalyvavo Transparency International Lietuvos skyriaus įgyvendinamame projekte „Dalyvaujamasis biudžetas“, kurio tikslas – įgyvendinti dalyvaujamąjį biudžetą Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazijoje, kuris taptų dar vienu geruoju pavyzdžiu Lietuvoje, kai visi gimnazijos moksleiviai yra įtraukiami į viešųjų sprendimų priėmimą mokykloje ir prisideda prie mokyklos biudžeto dalies paskirstymo.
Pirmojo susitikimo metu mokiniai buvo supažindinti su projekto eiga ir etapais, dalyvavo kūrybinės dirbtuvėse „Ką norėtum pakeisti savo mokykloje? PASIŪLYK SAVO IDĖJĄ!“. Kiti etapai, kurie laukia mokinių, yra: projektų idėjų aprašymas, idėjų pasiūlymų grupavimas ir tobulinimas, pirminis projektų eksponavimas ir galimybė pasitarti su mokyklos bendruomene dėl paskutinių projektų patobulinimų, projektų pristatymas ir balsavimas.
Įtraukiant mokinius į dalyvaujamojo biudžeto iniciatyvas yra skatinamas pilietinis aktyvumas, domėjimasis demokratija, skaidria ir sąžininga sprendimų priėmimo kultūra. O iniciatyvą išbandžiusiems mokiniams aiškiau, kaip sudaromas gimnazijos biudžetas, jie taip pat geriau sužino, kaip įsitraukti į gimnazijos veiklas.

Ekonomikos ir verslumo
vyresnioji mokytoja J. Latvienė,
5-GI kl.vadovai