Gegužės 14 d. Jašiūnų Balinskių dvaro rūmuose susirinko geriausi iš geriausių išgirsti „Jaunimo apdovanojimų 2020“ nugalėtojus. Šalčininkų rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybos nariai svarstė net 70 kandidatų anketų. Šalčininkų rajono mero pavaduotoja Ana Jesvilienė ir Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gžegož Jurgo įteikė laimėtojams statulėles, diplomus ir atminimo dovanas.

 

Apdovanojimai įteikti esamiems ir buvusiems mūsų gimnazijos bendruomenės atstovams.

 

„Metų moksleivė“ – Gabrielia Jankovskaja, GIIc kl. mokinė. Jos mokymosi vidurkis – 10. Gabrielia dalyvauja įvairiose rajoninėse ir šalies olimpiadose, konkursuose bei renginiuose ir laimi prizines vietas.

„Metų abiturientas“  – Valdemar Ugrevič. Jis aktyviai dalyvavo gimnazijos veikloje, sėkmingai dalyvavo ir laimėdavo prizines vietas matematikos ir fizikos olimpiadose.

„Metų jaunasis meno kolektyvas“dainų ir šokių ansamblis „Solčanka“, kuris veikia jau daugiau nei 30 metų. Per tą laikotarpį dainavimo ir šokio gebėjimus ugdė daugelis mokinių. Apdovanojimą atsiėmė ansamblio vadovė Elvyra Učkuronis.

„Metų studentas“ Daniel Volosevič ir Rafal Jasinski. Šie du gimnazijos abiturientai studijuoja aviacijos mechanikos inžineriją Vilniaus Gedimino technikos universitete, šiuo metu jie gilina žinias magistrantūroje. Savo bakalauro darbui jie pasirinko temą „Bepiločių orlaivių neutralizavimo sistemos projektavimas ir gamyba“. Šio baigiamojo darbo tikslas – sukurti šaudymo sistemą, kuri neutralizuoja ir saugiai nuleidžia dronus. Baigiamasis darbas buvo įvertintas aukščiausiu pažymiu. Jaunuoliai planuoja tęsti ir patobulinti bakalauro darbo temą magistrantūros studijose.

„Metų jaunimo ambasadorius“ – Beata Zarumna. Gimnazijos pavaduotoja ugdymui aktyviai veikia kartu su jaunimu. Ji motyvuoja kitus siekti ir įgyvendinti užsibrėžtus tikslus, aktyviai vienija, telkia jaunus žmones vykdyti bendras iniciatyvas ir veiklas. Beata nuolat ugdo jaunuolius savo organizuojamuose užsiėmimuose ir nagrinėja įvairias temas, skatina jaunus žmones domėtis istorija ir ugdo jų pilietiškumą, nuolat organizuoja akcijas, išvykas arba renginius. Kartu su jaunimu padėjo inicijuoti harcerių veiklą Jašiūnuose.

Nuoširdžiai sveikiname!

 

Remiantis www.salcininkai.lt informacija

Nuotraukos Šalčininkų rajono savivaldybės archyvas