Šiais mokslo metais mūsų gimnazija pasirašė bendardarbiavimo sutartį dėl Vilniaus Gediminio technikos universiteto sukurtos platformos „Ateities inžinerijos“ išbandymo. Ši platforma, sėkmingai veikianti nuo 2017 metų, yra skirta tiems, kuriuos domina šiuolaikinė techninė kūryba, kurie nori išmokti patys efektyvių šiuolaikinių technologijų pagalba sukurti savo sumanytą išmanų įtaisą, detalę ar programėlę, parengti jo verslo planą, ištirti savo gyvenamąją aplinką ir parengti siūlymus jos gerinimui.
VGTU siūloma išbandyti platforma yra plataus ir inovytavaus pobūdžio nuotolinio ugdymo sistema. Mokiniai ir mokytojai turi pasirinkimą vykdyti šiuos išvardytų sričių projektus: kūrybingumas ir inovacijos, gaminio modeliavimas, elektronika ir robotika, žalioji energetika, medžiagų technologijos, išmanusis transportas, ateities miestas, statyba ir sauga, taikomoji informatika, medijų technologijos, verslas ir finansai. Platformoje pateikta medžiaga pagal tematikas ir VGTU konsultantų kontaktai.
Mūsų gimnazija pasirinko vykdyti šiuos projektinius darbus: verslo plano rengimas Canvas metodu (GIII kl.), investavimo sprendimai Luminor Trade aplinkoje (GI kl.), gaminio modeliavimas (GI kl.), šviestuvo gaubto dizainas (7 kl.). Šių metų kovo 3d. vyko tarpinių projektinių darbų pristatymas, kuomet mūsų gimnazijos komandos pristatė savo atliktus darbus ir numatė kitus etapus, taipogi turėjo unikalią galimybę susipažinti su kitų gimnazijų, dalyvaujančių projekte, komandų pristatymais.
Norėčiau širdingai padėkoti „Ateities inžinerijos“ koordinatoriui gerb. Henrikui Mykolaičiui už puikų bendradarbiavimą išbandant platformą.

Profesijos patarėja, J. Latvienė