Šių metų gegužės 13d. mūsų gimnazijos 6c kl. mokinės Emilija Ivaško, Karina Gavrilovič ir Sabina Mickevič apsilankė pas antrokus ir pristatė pamokos  temą – „Profesijos“.

Susitikimo metu mokinės, padedant gimnazijos profesijos patarėjai,  suplanavo labai įvairialypes veiklas: pamokos pradžioje sugalvojo matematines užduotis, kurias išsprendus buvo galima atspėti slaptažodį, tokiu būdu įvedant mokinius į pamokos temą. Vėliau pradinukų laukė įdomus filmukas su Kubus herojumi apie profesijas. Naudodamiesi planšetiniais kompiuteriais mokiniai dalyvavo Kahoot žaidime, kurį sukūrė pačios mokinės: jų laukė 9 mįslės apie profesijas, kurias pavyko daugumai atspėti sėkmingai. Kita veikla buvo didaktinis žaidimas – mokiniai, traukdami įvairius daiktus iš paslaptingojo maišo, turėjo atspėti, su kokia profesija jis yra susijęs. Ši veikla sulaukė labai daug emocijų ir noro jame dalyvauti. Pamokos apibendrinimui mokinės, naudodamosi liweworksheets platforma, patikrino mokinių gebėjimus : susieti profesijų paveikslėlius su tinkamais pavadinimais.

Po sėkmingai pravestos pamokos Emilija, Karina ir Sabina, sutiko apsilankyti ir pas kitų klasių mokinius, nes suprato, kad jų sugalvotos veiklos mokiniams labai patiko, matė jų susidomėjimą. 

 

Profesijos patarėja J. Latvienė