Atostogos – tai ne tik šiltasis sezonas, kurio metu mokiniai ilsisi po sunkaus darbo per mokslo metus. Tai laikas skirtas susipažinti su naujais žmonėmis, vietomis ir sukaupti prisiminimų bagažą, kuriuo galima dalintis per ateinančius mokslo metus.

Vaikai, lankantys Šalčininkų dienos centrą „Vilties spindulėlis“, neabejotinai surinko nuostabią įspūdžių kolekciją, kurią patyrė viešėdami prie Baltijos jūros, įgyvendindami projektą „Pažink Baltijos jūrą“.

Be gyvenimo nameliuose, bendrų vaišių, saulės vonių paplūdimyje ir ilgų maudynių jūroje, kuri viešnagės metu buvo labai šilta, kartu su savanoriais organizavome ir kitas atrakcijas: aplankėme Klaipėdą ir Palangą, žiūrėjome pasirodymą su delfinais ir ruoniais bei lankėme Jūrų muziejų, dalyvavime edukacijoje apie ruonius ir jūros taršą bei gintaro savybes.

Beveik savaitę trūkusios viešnagės metu grupės nariai integravosi tarpusavyje, praplėtė akiratį ir išgyveno daug teigiamų emocijų, todėl labai dėkojame Šalčininkų rajono savivaldybei už mūsų projekto finansavimą iš vaikų vasaros poilsio projektų lėšų, tėveliams už finansinę paramą ir Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazijai už galimybę keliauti mokykliniu autobusu.

 Bendrijos „Europos inovacijos“ pirmininkė Lucija Dudoit