Rugsėjo 29 d. Vilniaus Gedimino technikos universitete (VILNIUS TECH) vyko nuotolinės ugdymo platformos „Ateities inžinerija“ 6-ojo sezono atidarymas – rudens sesija. Jos metu AI komanda – universiteto dėstytojai ir doktorantai, kuruojantys atskiras AI platformos tematikas, – pristatė mokytojams savo tematikų naujoves, diskutavo, kaip tobulinti bendrą veiklą.

„Ateities inžinerija“ – nuotolinio ugdymo platforma, kuri supažindina mokinius su įvairiomis šiuolaikinės inžinerijos sritimis, leidžia jiems išbandyti savo jėgas, atliekant kūrybinį arba tiriamąjį projektinį darbą, vienoje iš 20 AI ugdymo tematikų. Per penkerius veiklos metus AI platformoje dalyvaujantys 7–12 klasių mokiniai iš daugiau kaip 70 mokyklų atliko beveik 500 projektinių darbų.

AI platforma siūlo nemokamą nuotolinę prieigą prie metodinės mokomosios medžiagos, šiuolaikinės inžinerijos įrankių, konsultacijų ir technologinių paslaugų, organizuoja kontaktines kūrybines dirbtuves mokyklose ir VILNIUS TECH laboratorijose, darbų peržiūras ir konkursus.

            Kviečiame visus norinčius mokinius ir mokytojus prisijungti prie platformos https://ateitin.vilniustech.lt/my/ ir išbandyti savo jėgas rengiant projektinius darbus.

Daugiau apie VGTU „Ateities inžinerijos“ platformą skaitykite čia: https://www.svietimonaujienos.lt/inovatoriu-ugdymas-reikalingas-dar-mokykloje/

Profesijos patarėja

J. Latvienė