Vasario 20 d.  gimnazijos mokytojai dalyvavo prasmingoje ir turiningoje išvykoje į Telšius, kurios metu pagilino žinias apie Lietuvos kultūros ir istorijos paveldą.

Telšiai, žinomi kaip Žemaitijos širdis, pasitiko mus su turtinga kultūros ir istorijos mozaika. Išvykos programoje buvo įtrauktas lankymasis Insulos kalvos komplekse, kuris yra ne tik architektūrinis, bet ir dvasinis regiono centras. Čia mokytojai aplankė pirmąją vienuolių bernardinų mokyklą, šiandien veikiančią kaip kunigų seminariją, bei įspūdingą Telšių katedrą.

Kelionės metu dalyviai turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su vienuolių bernardinų palikimu, kuris atskleidžia gilią dvasinio gyvenimo tradiciją regione.

Be to, mokytojai dalyvavo „Džiugas“ sūrio ir žemaitiškų valgių degustacijose, kurios suteikė galimybę pažinti regiono kulinarinį paveldą.

Kulminacija tapo žemaitiškų dainų ir šokių edukacinė programa, per kurią mokytojai turėjo progą ne tik stebėti, bet ir aktyviai dalyvauti, mokytis tradicinių šokių žingsnių ir dainų.

Ši išvyka tapo puikia proga mokytojams atitrūkti nuo kasdieninio darbo. Gidų pasakojimai ir autentiškos patirtys padėjo geriau suprasti Žemaitijos regiono istoriją, kultūrą ir tradicijas. Kelionė į Telšius buvo įsimintinas nuotykis, kuris sustiprino kolektyvo bendruomeniškumą ir suteikė naujų įžvalgų apie Lietuvos kultūrinį paveldą.