Kiekvienas žingsnis į darbo rinką yra įdomus ir svarbus, ypač jauniems žmonėms, kurie tik pradeda suprasti, ką reiškia dirbti ir būti dalimi profesionalaus pasaulio. Šiais laikais daugybė mokinių ima domėtis galimybėmis įgyti patirties darbo vietose dar prieš baigiant mokyklą. Įgyvendindama šį supratimą, viena iš Pasaulinės pinigų savaitės veiklų buvo skirta užsiėmimui  Šalčininkų raj. užimtumo tarnyboje, tema „Mano pirmasis darbas“. Susitikimą vedė Sandra Zacharevskytė, Vilniaus regiono karjeros planavimo skyriaus vyriausioji specialistė.

Šio susitikimo metu GIc kl. mokiniai turėjo puikią galimybę susipažinti su skirtingomis karjeros galimybėmis ir suvokti, kokią reikšmę turi praktinė patirtis. Jie ne tik gilino savo supratimą apie tam tikras profesijas, bet ir įgijo naujų įgūdžių, pavyzdžiui, komunikacijos, bendradarbiavimo ir problemų sprendimo, kurie yra būtini kiekvienoje karjeroje.

Apsilankymas užimtumo tarnyboje paskatino mokinius apsvarstyti savo karjeros tikslus ir svarstymus. Jie gavo naudingų patarimų bei informacijos apie įsidarbinimo galimybes vasaros metu Šalčininkų rajone.

Karjeros specialistė

Jelena Latvienė

Nuotraukų galerija