Katažyna Pilžienė, mūsų gimnaziją baigusi mokinė, įgyvendino savo pačią didžiausią svajonę – tapo slaugytoja. Baigusi studijas, ji grįžo į mūsų gimnaziją pasidalinti savo patirtimi ir įkvėpti kitus mokinius pasirinkti šią itin vertingą profesiją.

Susitikimo metu Katažyna dalijosi savo kelione į slaugytojo profesiją – nuo motyvacijos pradėti šį nelengvą kelią iki mokymosi ir praktikos bei patirties darbe. Ji akcentavo, kad slaugytojo profesija yra ne tik darbas, bet ir didelė atsakomybė ne tik už save, bet ir už kitus, taip pat galimybė padėti žmonėms įvairiose gyvenimo situacijose.

Kalbėdama Katažyna pabrėžė, kad slaugytojo darbas reikalauja ne tik medicininių žinių, bet ir stiprių emocinių savybių, tokių kaip: empatija, kantrybė ir atsidavimas. Ji dalijosi savo asmeniniais iššūkiais, pasiekimais bei patarimais, kaip pasiruošti šiai profesijai.

Dalyvavę susitikime 8 – GII kl. mokiniai buvo įkvėpti Katažynos atsidavimo ir pasiryžimo. Daugelis iš jų klausė apie slaugytojo kasdienybę, karjeros galimybes ir reikalavimus stojant į Lietuvos kolegijas ir universitetus. Pristatymas atskleidė slaugytojo profesijos svarbą ir įvairialypę prasmę, skatinant mokinius apsvarstyti šią karjeros galimybę ateityje.

Katažynos Pilžienės pristatymas buvo ne tik įkvepiantis, bet ir informacinis, padėjęs mokiniams giliau suprasti slaugytojo profesijos esmę bei įsipareigoti savo karjeros pasirinkimu. Ji įkvėpė kitus žengti žingsnį medicinos srities ir žmonių pagalbos bei palaikymo link.

Nuotraukų galerija

Karjeros specialistė

Jelena Latvienė