Kiekvienais metais Pasaulinė pinigų savaitė tampa puikia proga skatinti finansinį raštingumą ir supratimą apie pinigų valdymą visame pasaulyje. Kiekvienais metais į šią iniciatyvą aktyviai įsitraukė ir mūsų gimnazijos mokiniai, kurie dalyvauja įvairiose viktorinose ir užsiėmimuose, skirtuose skatinti supratimą apie pinigų svarbą ir finansinį saugumą.

Šių metų kovo 18 d. per pirmą pamoką 5 – GIV kl. mokiniai išbandė savo žinias apie pinigus ir finansinį raštingumą spręsdami Lietuvos bankų asociacijos paruoštus testus. Šios viktorinos paskatino mokinius gilinti savo žinias apie pinigų valdymą, investavimą ir finansų planavimą.

Be to, mokiniai su dideliu susidomėjimu susipažino su euro banknotų apsaugos požymiais. Šios veiklos metu mokiniai turėjo galimybę išsamiai išanalizuoti euro banknotus, suprasti jų saugumo funkcijas ir išmokti atskirti tikrus banknotus nuo padirbtų.

Pasaulinė pinigų savaitė ne tik skatina jaunimą įgyti finansinį raštingumą, bet ir pabrėžia svarbų bendravimą ir bendradarbiavimą. Mokiniai, dalyvaudami šioje iniciatyvoje, ne tik plečia savo žinias, bet ir ugdo svarbius įgūdžius, kurie bus naudingi jiems ateityje. Tai puikus būdas skatinti jaunimą ruoštis finansiškai saugiai ir atsakingai ateities gyvenime.

#MEPALietuva

Karjeros specialistė

Jelena Latvienė