Artėjant Velykoms, anglų kalbos mokytoja p. Maria priešmokyklinukų grupėms ir trečių klasių mokiniams parengė netradicines anglų kalbos pamokų veiklas. Šios pamokos buvo skirtos ne tik kalbos mokymuisi, bet ir kultūrinių žinių plėtojimui, susijusiam su Velykų švente.

Viena iš veiklų buvo pažintis su Velykų simboliais ir jų reikšmėmis. Mokiniai ne tik išmoko naujų žodžių, bet ir sužinojo, ką reiškia skirtingos spalvos. Balta spalva reiškė švarą, rožinė – džiaugsmą, violetinė – tikėjimą, raudona – meilę, geltona – viltį, žalia – augimą, o mėlyna – sveikatą. Šios spalvos ir jų prasmės tapo puikiu būdu lavinti vaikų kalbinius įgūdžius, kartu pristatant Velykų šventės tradicijas.

Be to, mokiniai susipažino su pagrindiniais Velykų simboliais, tokiu kaip Velykų zuikutis, avinėlis, krepšelis, Velykų kiaušiniai, Velykų bandelės, pavasaris ir pati Velykų šventė. Kiekvienas simbolis buvo pristatomas anglų kalba, todėl mokiniai ne tik išplėtė savo žodyną, bet ir sužinojo daugiau apie šios šventės papročius ir simboliką.

Viena iš įsimintiniausių pamokų veiklų buvo reaktyvi Velykų kiaušinių dažymo technika. Mokiniai, naudodamiesi įvairiais dažais ir priemonėmis, turėjo galimybę patys nudažyti kiaušinius, tuo pačiu komentuodami savo veiksmus anglų kalba. Tai ne tik skatino jų kūrybiškumą, bet ir padėjo praktiškai taikyti naujai išmoktus žodžius ir frazes. Mokytojos Marijos įgyvendinta pamoka tapo puikiu būdu sujungti mokymąsi ir šventinę Velykų dvasią, suteikdama mokiniams ne tik žinių, bet ir teigiamų emocijų.