8c klasės mokiniai įgijo neįprastos mokymosi patirties, dalyvaudami pamokoje už mokyklos ribų – Šalčininkų rajono savivaldybės administracijoje. Šis unikalus užsiėmimas buvo organizuotas tam, kad supažindintume mokinius su savivaldybės veikla ir jos struktūra bei skatinti jų profesinį orientavimą.

Pamokoje dalyvavo ne tik mokiniai, bet ir jų klasės vadovė A. Nester bei karjeros specialistė J. Latvienė. Susitikimo pradžioje mokiniai turėjo galimybę išgirsti tėvų – Inesos Suchockos ir Jolantos Galin – trumpą pristatymą apie savivaldybės administracijos funkcijas bei veiklą. Mokiniai pamatė, kaip veikia viena iš vietos valdžios institucijų.

Vėliau mokiniai susiskirstė į grupes ir aplankė skirtingus savivaldybės skyrius: viešosios tvarkos, investicijų ir strateginio planavimo, švietimo ir sporto bei juridinio ir personalo. Šiuose skyriuose mokiniai susipažino su darbuotojų konkrečiomis darbo funkcijomis, sužinojo, kaip vyksta kasdienė veikla ir koks yra kiekvieno skyriaus vaidmuo savivaldybės struktūroje.

Susitikimas su administracijos direktoriumi Gžegožu Jurgo buvo ypatingas tuo, kad mokiniai susipažino su administracijos vadovo atsakomybe bei darbo pobūdžiu, uždavė jiems rūpimus klausimus.

Aplankius skyrius, mokinių laukė baigiamoji užduotis, kurią atliekant reikėjo panaudoti savo įgytas žinias ir idėjas. Be to, buvo įteiktos dovanos už aktyvų dalyvavimą ir smalsumą.

Nuoširdžiai dėkojame Inesai ir Jolantai už labai įdomią, aktyvią ir įtraukiančią veiklą mūsų gimnazijos mokiniams. Ši neįprasta mokymosi patirtis padėjo jiems suprasti, kaip veikia vietos valdžia bei kokiais būdais jie gali prisidėti prie savo vietinės bendruomenės gerovės. Tai buvo puikus pavyzdys, kaip praktiškai suprasti teorines žinias ir jas pritaikyti realiame gyvenime.

Nuotraukų galerija

Karjeros specialistė

Jelena Latvienė