Mūsų gimnazija ir VILNIAUS TECH universitetas (buvęs VGTU) yra pasirašę bendradarbiavimo sutartį, o tai reiškia, jog motyvuoti gimnazistai gali atlikti tiksliųjų mokslų laboratorinius darbus aukštojoje mokykloje.

Balandžio 18 d. beveik dvidešimt GII-GIII kl. mokinių ir gimnazijos mokytojai J. Latvienė ir P. Lozda dalyvavo fizikos fakulteto dėstytojo paskaitoje ir praktiniuose užsiėmimuose. Aukštosios mokyklos dėstytojas priminė pagrindinius fizikinius reiškinius, dėsnius ir sąvokas, kurias gimnazistai nagrinėja mokykloje. Mokiniai dalyvavo pokalbyje ir apibūdino skirtingų spalvų šviesos savybes.

Fizikos laboratorijose gimnazistai galėjo stebėti ir analizuoti neono dujų linijinį spektrą, elektronų judėjimo trajektoriją magnetiniame lauke. Susipažino su tokiais prietaisais, kurie gali nustatyti temperatūrą nenaudojant termometrų, sužinoti, kokia cukraus dalis yra įvairiuose gėrimuose, analizuojant poliarizuotą šviesą skysčiuose. Tą dieną universitete vyko atvirų durų diena: gimnazistai galėjo susipažinti su skirtingų fakultetų mokymo programomis, pabendrauti su studentais, pamatyti aukštosios mokyklos mokymosi erdves.

Išvyka buvo naudinga ir įdomi, nes kai kurie gimnazistai ruošiasi studijuoti šiame universitete.