Šią savaitę jaunesnieji mūsų gimnazijos mokiniai įsitraukė į nuostabią finansinio raštingumo kelionę, dalyvaudami specialiai sukurtoje iniciatyvoje – Finansinio raštingumo savaitė , kurią organizavo nevyriausybinė organizacija „Lietuvos Junior Achievement“. Nuotykis, vykęs balandžio 15-19 dienomis, buvo skirtas mokiniams nuo 2 iki 8 klasės ir buvo įgyvendintas inovatyviame mokymosi tinklalapyje – jauniejifinansininkai.lt.

Visi dalyvavę mokiniai turėjo unikalų šansą gilinti savo žinias apie finansus, pagilinti žinias tokiomis temomis, kaip: „Taupymas ir biudžetas“, „Bankai ir palūkanos“ ir pan. Kiekviena tema buvo suskirstyta į tris lygius, leidžiančius mokiniams pasirinkti savo žinių lygį. Žaidimo metu kiekvienas teisingas atsakytas klausimas suteikė dalyviams 10 taškų, kurie virsdavo „pinigėliais“. Tai ne tik suteikė mokiniams smagią mokymosi patirtį, bet ir padėjo jiems įgyti praktinių finansinių žinių.

Finansinio raštingumo savaitė buvo ne tik švietimo iniciatyva, bet ir nuostabus būdas įtraukti jaunąją kartą į sėkmingą savo finansinės ateities planavimą.

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Matematikos mokytojos,

Karjeros specialistė J.Latvienė